Τα Αντικείμενα από το Μέλλον, Minecraft:Education Edition

Το Minecraft είναι βιντεοπαιχνίδι το οποίο επιτρέπει τους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους με διάφορες υφές σε έναν τρισδιάστατο, αλγοριθμικά δημιουργημένο κόσμο. Άλλες δραστηριότητες στο παιχνίδι περιλαμβάνουν την έρευνα, τη συλλογή των πόρων, την κατασκευή, και τις μάχες. 

Η Microsoft απέκτησε το Minecraft το 2014 και έκτοτε μεταφέρθηκε σε διάφορες πλατφόρμες και είναι το βιντεοπαιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με 200 εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται σε όλες τις πλατφόρμες και 126 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες από το 2020.

Έρευνα έχει δείξει ότι ο εγκέφαλός μας είναι «ρυθμισμένος» να λαμβάνει ευχαρίστηση και ότι τα παιχνίδια είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μάθουμε καθώς προσομοιώνουν την περιπέτεια και διατηρούν το μυαλό μας αφοσιωμένο και χαρούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Minecraft είναι πλέον ένα νέο εργαλείο στον τομέα της μάθησης με βάση το παιχνίδι.

Το παιχνίδι προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον όπου το μόνο όριο είναι το όριο της φαντασίας σας.

Το “Αντικείμενα από το Μέλλον” είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος κόσμος για το Minecraft:Education Edition (την ειδική εκπαιδευτική έκδοση του παιχνιδιού). Το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οραματίζονται το μέλλον (Αλφαβητισμός για το Μέλλον), ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και άλλες ήπιες δεξιότητες όπως τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

 

About the author