Τάση: Πάρε τα δεδομένα μου και τα κιλά μου

Η ζωή στην εποχή του Covid-19 είναι δύσκολη για την υγεία των καταναλωτών από πολλές απόψεις. Είτε αυτό σημαίνει ότι περνάμε περισσότερο χρόνο καθισμένοι μπροστά σε οθόνες, είτε ότι δεν έχουμε πλέον πρόσβαση στο γυμναστήριο, είτε ότι δοκιμάζουμε συνεχώς τις μαγειρικές μας δεξιότητες και το φρεσκοζυμωμένο ψωμί μας. 

Ως απάντηση μία σειρά από νέες τεχνολογικές καινοτομίες είναι πλέον διαθέσιμες για μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τα έξτρα κιλά της πανδημίας. Δείτε παρακάτω μερικές εξατομικευμένες τεχνολογίες για την απώλεια βάρους.

Lumen

To Lumen φέρνει την τεχνολογία μέτρησης του μεταβολισμού κατευθείαν στον καταναλωτή. Παρέχοντας πληροφορίες που κάποτε ήταν διαθέσιμες μόνο σε ελίτ αθλητές, αυτό το υψηλής τεχνολογίας, φορητό gadget μπορεί να διαβάσει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και παρέχει στον χρήστη πληροφορίες εάν το σώμα του καίει υδατάνθρακες, λίπη ή μείγμα και των δύο. Στη συνέχεια ενεργεί ως διατροφολόγος, προτείνοντας προγράμματα διατροφής για καλύτερες καύσεις. Σχεδιασμένο από γιατρούς, αυτή η συσκευή επιτρέπει την εξατομικευμένη υποστήριξη για την απώλειας βάρους.

Calibrate

Η Calibrate, είναι μια εταιρεία που εστιάζει στην μεταβολική τηλεϊατρική, και  προσφέρει στους χρήστες μια προσαρμοσμένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας τους. Το ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα φέρνει σε επαφή τους ασθενείς με ιατρούς ειδικούς στην παχυσαρκία που τους καθοδηγούν στον τρόπο ζωής τους και μπορεί να συνταγογραφήσουν φάρμακα (στις ΗΠΑ). Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει 5,1 εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια σποράς. 

Withings

Η εκλεπτυσμένη ζυγαριά Body Cardio της Withings θα σας κάνει να θέλετε πραγματικά να παρακολουθείτε το βάρος σας. Αυτή η ζυγαριά μετρά το βάρος, το σωματικό λίπος, τη μυϊκή μάζα, το νερό του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό και την οστική μάζα, και μάλιστα τα ανανεώνει σε καθημερινή βάση. Η ζυγαριά με το app υποστηρίζει τους καταναλωτές στο ταξίδι απώλειας βάρους τους, παρέχοντας ιστορικά δεδομένα καθ ‘όλη τη διάρκεια, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις έγκυες γυναίκες και τους αθλητές. 

About the author